maandag, 10. mei 2010 - 15:06

GGD gaat luchtwegen hulpverleners controleren

Groningen

Hulpverleners in de drie Noordelijke provincies worden onderzocht door de GGD naar de gevolgen van irriterende stoffen op de luchtwegen. Hulpverleners worden regelmatig blootgesteld aan stoffen in de lucht die bij inademing mogelijk consequenties kunnen hebben.

Brandweermensen dragen tijdens incidenten met veel rook of andere irriterende stoffen ademluchtbescherming. Desondanks kan het voorkomen dat ze blootgesteld worden aan irriterende stoffen zoals rook. In het onderzoek wordt gekeken naar de effecten hiervan.

Het onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen. Voor het eerste onderdeel zijn de brandweermensen van de drie noordelijke provincies uitgenodigd een vragenlijst over gezondheid en werkomstandigheden in te vullen. Een deel van de mensen die deze vragenlijst heeft ingevuld, is vervolgens uitgenodigd om deel te nemen aan een gezondheidskundig onderzoek. Deze mensen is tevens verzocht om contact op te nemen na mogelijke blootstelling aan rook voor aanvullend onderzoek.

Aanleiding voor het onderzoek was de ATF-brand in Drachten, tien jaar geleden. De uitkomsten van het onderzoek worden in het najaar van 2010 verwacht.
Provincie:
Tag(s):