woensdag, 4. augustus 2010 - 23:54

GGD roept studenten op voor bofvaccinatie

Nijmegen

GGD Regio Nijmegen biedt studenten van de Radboud Universiteit bij de start van het komende studiejaar de mogelijkheid zich aanvullend te laten vaccineren tegen de bof.

Studenten die slechts éénmaal of nooit zijn ingeënt tegen BMR (bof, mazelen, rodehond) komen in aanmerking. De GGD volgt hiermee het advies van het RIVM. In de regio Nijmegen is nog geen toename te zien onder studenten.

Omdat sinds 2009 het aantal bofmeldingen onder studenten van universiteiten landelijk toeneemt, heeft het RIVM GGD'en geadviseerd om studenten op te roepen voor een aanvullende vaccinatie. Dit advies richt zich op studenten die geen of maar één BMR-prik hebben gehad (een volledige BMR-vaccinatie bestaat uit twee prikken). Studenten die vóór 1987 zijn geboren, hebben sowieso nooit een oproep gehad voor de BMR-vaccinatie, aangezien de BMR-vaccinatie pas vanaf 1987 is opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. Studenten die vóór 1987 zijn geboren en de bof al hebben gehad, zijn beschermd.

Universiteitsstudenten hebben meer kans op bof, omdat het onderlinge contact bij deze groep - onder andere door verenigingsactiviteiten en het wonen in studentenhuizen - over het algemeen intensief is. In de regio Nijmegen is op dit moment onder studenten nog geen toename te zien, maar met het oog op het nieuwe studentenjaar wil de GGD zoveel mogelijk risico's uitsluiten. Vandaar dus de oproep.

Om niet-gevaccineerde en onvolledig gevaccineerde studenten te beschermen tegen de bof, zal GGD Regio Nijmegen een extra prik aanbieden. Alle studenten die staan ingeschreven bij de Radboud Universiteit, krijgen in de maand augustus een mail over deze speciale inhaalprik. Studenten kunnen deze prik komen halen op woensdag 1 september tussen 13.00-16.00 uur bij de GGD aan de Groenewoudseweg in Nijmegen. Zij betalen hiervoor een eigen bijdrage van € 10,-.

Studenten die niet meer zeker weten of ze een BMR-prik hebben gehad, kunnen contact opnemen met de regionale entadministratie van hun geboorteplaats. Voor contactgegevens zie: www.rivm.nl/rcp/contact.
Provincie:
Tag(s):