vrijdag, 11. juni 2010 - 18:01

Ghanees voetbal en Afrikaanse muziek

Berg en Dal

Tijdens het WK voetbal staat Afrika volop in de belangstelling. Wie dit weekend echt in Afrikaanse sferen wil verkeren komt naar het Afrika Museum in Berg en Dal.

Maak op zondag 20 juni kennis met the African Cup of Nations of speel een potje tafelvoetbal in het Buitenmuseum. Ook niet-voetballiefhebbers hoeven zich niet te vervelen. In de workshop Afrikaanse muziek leren de deelnemers Afrikaanse ritmes spelen en in de rondleiding staat Afrikaanse kunst centraal.

Voetbal is niet alleen maar een spelletje, vooral niet in Afrika. Black Stars is een filmvoorstelling over de African Cup of Nations, het grootste voetbaltoernooi op Afrikaanse bodem. Vanuit verschillende invalshoeken wordt tijdens de strijd om de African Cup 2008 naar de vorderingen van het Ghanese elftal gekeken. In 35 minuten krijgt de toeschouwer een beeld van de rijkdom, het talent en de trots van Afrika. Doorlopende voorstelling, Nederlands/Engels gesproken, Engels ondertiteld.

Wie deelneemt aan de rondleiding ‘Ontmoetingen’ ontdekt Afrika, Afrikaanse kunst en het Afrika Museum. De rondleider voert de groep in het Binnen- en het Buitenmuseum langs de hoogtepunten uit de collectie. Aanvang 12.00 en 13.30 uur.

Muziek en dans zijn voor veel Afrikaanse volken een belangrijk expressiemiddel. Bij allerlei gelegenheden wordt muziek gemaakt, gedanst en gezongen. Onder leiding van de muziekdocent maakt u kennis met diverse Afrikaanse instrumenten en leert u eenvoudige ritmes te spelen. Aanvang 12.30, 14.00 en 15.30 uur.
Provincie:
Tag(s):