zaterdag, 29. mei 2010 - 19:32 Update: 08-07-2014 0:30

Goedkope autoverzekering vaak beter

Amsterdam

Consumenten die veel premie betalen zijn gemiddeld niet beter verzekerd dan automobilisten met een goedkope autoverzekering. Er bestaat zelfs een negatief verband: goedkope autoverzekeringen hebben vaak betere voorwaarden dan dure.

Verzekeringssite.nl analyseerde bij 34 autoverzekeraars de relatie tussen premie en dekking. Op basis van ruim 20.000 berekeningen door bezoekers op de website is de gemiddelde prijspositie per verzekeraar bepaald. Dit cijfer is afgezet tegen de gemiddelde kwaliteitsscore van de aangeboden dekkingen (WA, beperkt en volledig casco).

Vorige week berichtte MoneyView al dat een autoverzekering in vergelijking met 2008 gemiddeld tot 12 procent goedkoper geworden.

Ook de service van een dure autoverzekeraar is niet per definitie beter. Onderzoek van GfK Dongen toonde in april 2010 aan dat er geen verband bestaat tussen klanttevredenheid en de hoogte van de premie. In opdracht van Verzekeringssite.nl vroeg het marktonderzoekbureau bestaande klanten van dertig autoverzekeraars naar hun oordeel over schadeafhandeling, prijs, klantvriendelijkheid, bereikbaarheid, wijzigen van gegevens en geboden dekking. Goedkope autoverzekeringen behaalden toen een dikke voldoende.
Categorie:
Tag(s):