donderdag, 22. juli 2010 - 19:04

Goud van Messi in Voetbal Experience

Middelburg

De Gouden Schoen die voetbalgod Lionel Messi binnenkort in Barcelona krijgt uitgereikt is eerst te zien in Voetbal Experience. Vrijdag 23 juli arriveert de voetbaltrofee om 12 uur bij de Voetbalattractie.

De Gouden Schoen is dé prijs die de Europees topscoorder na afloop van het seizoen ontvangt en wordt verdiend in de Europeese competities. Cees van Cuilemborg, directeur van ESM, overhandigt de schoen vrijdag a.s. aan Voetbal Experience.

De voetballer die dit jaar deze eer te beurt valt, is Lionel Messi, sterspeler van het Spaanse Barcelona. De weergaloze spits scoorde in het voorbije seizoen 47 keer voor zijn club. 34 goals daarvan kwamen tot stand in de Spaanse competitie. De andere doelpunten kwamen Messi voor rekening in de Champions League en Spaanse bekercompetitie. Daarmee is Messi topscorer van Europa in het seizoen 2009/2010.

De Gouden Schoen wordt begin september uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Palau de la Musica in Barcelona. De Gouden Schoen is een initiatief van European Sports Media.
Provincie:
Tag(s):