donderdag, 22. april 2010 - 16:08 Update: 08-07-2014 0:28

Gouden film voor De gelukkige huisvrouw

Utrecht

De gelukkige huisvrouw, het speelfilmdebuut van regisseur Antoinette Beumer, heeft de status van Gouden Film bereikt. In een week tijd, na de Nederlandse bioscooprelease van donderdag 15 april, hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film gezien. Hoofdrolspeler Waldemar Torenstra en regisseur Antoinette Beumer ontvingen vandaag in het Ketelhuis de Gouden Film.

In de film De gelukkige huisvrouw, naar het bekende boek van Heleen van Royen, schiet de stralende jonge vrouw Lea (Carice van Houten), door de bepaald niet vlekkeloze geboorte van Harry jr., in een angstaanjagende psychose. Het gevecht dat volgt, tussen haar ‘mede-gekken’ in de inrichting, haar moeder, haar man Harry (Waldemar Torenstra) en het verleden, maakt DE GELUKKIGE HUISVROUW tot een ontroerend, aangrijpend maar vooral ook geestige film over de universele thema’s van het leven.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

DE GELUKKIGE HUISVROUW is geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met Inspire Pictures. Benelux Film Distributors verzorgt de bioscoopdistributie van de film. DE GELUKKIGE HUISVROUW draait momenteel in 126 zalen in Nederland.
Categorie:
Tag(s):