vrijdag, 26. februari 2010 - 23:07 Update: 08-07-2014 1:05

Gouden medaille voor Nicolien Sauerbreij

Amsterdam

Vrijdagavond heeft Nicolien Sauerbreij een gouden medaille gewonnen op parallelreuzenslalom tijdens de Olympische Spelen in Vancouver. Sauerbreij is de eerste Nederlandse olympiër na Sjoukje Dijkstra die op de Winterspelen een medaille weet te winnen op een onderdeel anders dan het langebaanschaatsen. De gouden plak van Nicolien is de 100ste gouden medaille die Nederland op de Olympische spelen wist te winnen.

Met het behalen van de algemene wereldbeker snowboarden is ze de meest succesvolle Nederlandse snowboarder tot op heden. Daarnaast nam ze deel aan de Olympische Winterspelen van 2002, 2006 en verzilverde ze haar kansen tijdens de Olympische Spelen van 2010 met een gouden medaille.

Sauerbreij stond al op jonge leeftijd op de ski's; haar vader is skileraar. Vanaf haar twaalfde begon Sauerbreij met snowboarden en vanaf haar achttiende nam ze deel aan wedstrijden in het wereldbekercircuit.

Ze startte vrijdag in de parallelreuzenslalom, die gehouden wordt op Cypress Mountain. De halve finale won ze van de Duitse Selina Joerg en in de finale versloeg ze de Russische Ekaterina Ilyukhina.
Categorie:
Tag(s):