donderdag, 27. mei 2010 - 20:58

Gouden Spil voor Bergh Bouw

Bergen op Zoom

De Gouden Spil, de prijs voor beste leerlingbouwplaats in de regio Zuid, is woensdag 26 mei toegekend aan Bergh Bouw voor het omvangrijke renovatieproject van Wonen West Brabant aan de Ligusterstraat in Bergen op Zoom. De woningcorporatie wees zes hoekwoningen aan als leerlingbouwplaats. Jonge vakkrachten worden hier onder deskundige leiding van leermeesters opgeleid in de praktijk.

De leerling-werknemers zijn in dienst van het Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw (SPB). Zij volgen een praktijkopleiding die er niet om liegt. Vier dagen per week werken ze voor Bergh Bouw, het aangesloten bouwbedrijf dat het werk uitvoert. Eén dag per week gaan ze naar school om de theorie bij te spijkeren. Volgens juryvoorzitter René Meyboom van Bouwend Nederland heeft de leerlingbouwplaats aan de Ligusterstraat in Bergen op Zoom de Gouden Spil gewonnen vanwege de sociale context. Het project staat namelijk in een krachtwijk en dat vereist een goede omgang met de buurtbewoners. Daarnaast konden de leerlingen steeds meer zelfstandig doen omdat de woningen één voor één werden gerenoveerd. Verder viel de motivatie en de enthousiaste samenwerking van de leerlingen en de leermeesters op.

Acht van de 50 deelnemende leerlingbouwplaatsen in Zuid Nederland waren genomineerd voor deze prijs. De Ligusterstraat-leerlingbouwplaats dingt door het behalen van de Gouden Spil op 30 september mee naar de landelijke prijs voor Beste Leerlingbouwplaats bouw en infra. Het project loopt tot de zomer van 2010.
Provincie:
Tag(s):