vrijdag, 23. april 2010 - 19:59

Gratis busvervoer op Koninginnedag in provincie Fryslân

Op Koninginnedag 2010 is het busvervoer in Fryslân de hele dag gratis. Een aanbieding van de provincie Fryslân in samenwerking met de gemeente Leeuwarden, Connexxion en Qbuzz. Reizigers kunnen op vrijdag 30 april met de bus door heel Fryslân reizen zonder een kaartje te kopen of hun OV-chipkaart te gebruiken. Vanwege de grote belangstelling in 2009 worden dit jaar nog meer bussen ingezet.

De bussen rijden de zaterdagdienstregeling op alle streeklijnen, Qliners, belbussen en de stadsdienst Maxx in Leeuwarden. Connexxion verzorgt het busvervoer in Noord en
Zuidwest-Fryslân en Leeuwarden. Qbuzz rijdt in Zuidoost-Fryslân.

De buurtbus in Opsterland (lijn 104) rijdt dit jaar bij wijze van proef op Koninginnedag ook gratis. Gewoonlijk rijdt deze buurtbus, net als alle andere buurtbussen in Fryslân, niet op Koninginnedag.

De Qliners van Connexxion (lijnen 315, 350 en 351) zijn op Koninginnedag niet gratis. Voor De Opstapper geldt de reguliere toeslag van 2 euro per persoon per reis.

De bussen die vanuit Drachten, Oosterwolde en Surhuisterveen naar Groningen rijden (lijnen 33/133, 39, 85, 89, 304 en 314) vallen onder het beheer van het OV-bureau Groningen Drenthe en doen niet mee aan het gratis busvervoer op Koninginnedag. Ook de bussen op de Waddeneilanden zijn niet gratis.

Treinen Arriva en NS
Reizigers die met de trein willen reizen op Koninginnedag zullen gewoon een kaartje moeten kopen. Ook voor hen geldt dat ze rekening moeten houden met de zaterdagdienstregeling.
Provincie:
Tag(s):