donderdag, 25. februari 2010 - 17:08

Gratis busvervoer voor 65+ in Zeeuws- Vlaanderen

Middelburg

Vanaf 1 maart 2010 wordt in Zeeuws-Vlaanderen gratis busvervoer aangeboden aan inwoners van 65 jaar of ouder. Dit is een initiatief van de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen en de Provincie Zeeland.

Op vertoon van een aan hen uitgereikte vervoerspas kunnen zij op werkdagen vanaf 9.00 uur, en in het weekend de gehele dag, gratis reizen in Zeeuws-Vlaanderen op de busdiensten van Veolia.
Alle inwoners van Zeeuws-Vlaanderen van 65 jaar of ouder hebben inmiddels de vervoerpas ontvangen. Op vertoon van deze pas kan gratis gebruik worden gemaakt van de bus. De chauffeur kan vragen om aanvullend een legitimatiebewijs te tonen. De pas is niet bruikbaar in de bussen van Connexxion en dus ook niet in de bussen die door de Westerscheldetunnel rijden. Daarnaast is de pas niet bruikbaar in de OV-taxi Avonduren.

De gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen en de Provincie Zeeland vinden het belangrijk dat ouderen deelnemen aan maatschappelijke activiteiten. Door het busvervoer gratis aan te bieden hopen zij dit te stimuleren. Voorlopig betreft het een proef van één jaar om te achterhalen of de gratis bus daarbij helpt.

Meer informatie en de folder met onder andere een overzicht van de deelnemende lijnen is te vinden op www.degoedekantop.nl/leef.
Provincie:
Tag(s):