dinsdag, 9. maart 2010 - 21:02

Gratis compost als beloning voor scheiden afval

Hoogeveen

Inwoners van de gemeente Hoogeveen kunnen zaterdag 20 maart gratis compost ophalen bij de Zuidema Groep aan de Smirnoffstraat 14 in Hoogeveen. Met deze actie bedanken Zuidema, Area Reiniging, Attero en de gemeente Hoogeveen inwoners voor hun inspanning organisch afval gescheiden aan te leveren. Zuidema en Attero verwerken het organisch groen- en gft-afval tot compost.

De actie duurt van 9 uur tot 15 uur. Wethouder Poutsma gaat om 9.00 uur de eerste aanhangwagen met een minikraan laden. U moet zich kunnen legitimeren als inwoner van de gemeente Hoogeveen als u compost wilt ophalen. Wees er snel bij want op=op.

De compost wordt met een minikraan in uw aanhanger geladen. U kunt compost ook met zakken en emmers afhalen. Daar moet u wel zelf voor zorgen, evenals voor een spade. Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren veel geld, omdat het goedkoper is dan het organisch afval als restafval te laten verbranden.
Provincie:
Tag(s):