maandag, 29. maart 2010 - 8:38

Greenpeace houdt grote schoonmaak bij Dell

Amsterdam

Actievoerders van Greenpeace houden een grote schoonmaak bij het hoofdkantoor van Dell in Amsterdam.

Met hoge bergen schuim blokkeren ze de hoofdingang. Klimmers hangen een enorm spandoek aan de gevel dat de hoogste baas van Dell oproept gif uit te bannen en alleen nog schone apparaten te maken. Dell beloofde eerder om de schadelijkste stoffen uit zijn elektronica te halen, maar kwam kortgeleden op deze belofte terug.

“Dell steekt bleek af tegen concurrenten HP, Acer en Apple, die al wel computers verkopen zonder de schadelijkste gifstoffen”, zegt Kim Schoppink, campagneleider groene elektronica van Greenpeace Nederland. “Deze drie producenten willen het probleem echt aanpakken. Zij pleiten ervoor dat de Europese Unie het gebruik van de schadelijkste gifstoffen, pvc en broomhoudende vlamvertragers, voor alle producenten verbiedt. Dell houdt zich afzijdig. Het wil het groenste technologiebedrijf ter wereld worden, maar wordt door de concurrentie genadeloos in het hemd gezet.”

Vandaag vinden in meerdere landen acties plaats tegen Dell. Greenpeace grijpt daarmee een cruciale bespreking aan tussen Michael Dell, de oprichter en algemeen directeur van het concern, en zijn medewerkers over duurzaamheid binnen het bedrijf. Dit overleg vandaag is het moment bij uitstek om serieus te besluiten giftige stoffen uit te bannen.
Provincie:
Tag(s):