woensdag, 28. april 2010 - 11:45

Greenpeace voert actie tegen palmolie KitKat

Amsterdam

Er zit een eenzame orang-oetan in een elf meter hoog nest op de stoep van voedingsconcern Nestlé, bekend van de KitKat. Aan de gevel van het kantoor in Amsterdam hangt een enorm protestspandoek.

Hiermee protesteren actievoerders van Greenpeace tegen Nestlé, de producent van Kitkat. Volgens Greenpeace gebruikt Nestlé 'foute' palmolie in Kitkat. De actie is een protest tegen het kappen van regenwouden voor de productie van deze palmolie, grondstof van KitKat.

Het voedingsconcern Nestlé koopt zijn palmolie bij Sinar Mas. Volgens Greenpeace is Sinar Mas verantwoordelijk voor het vernietigen van oerbos voor de productie van palmolie. Nestlé had onlangs nog beloofd dat het de palmolie van Sinar Mas daarom zal weren. Om de actie kracht bij te zetten en om het bedrijf te herinneren aan zijn belofte heeft Greenpeace een nep-orang-oetan op een elf meter hoge paal voor het Nestlé-kantoor aan de Amsterdamse Spaklerweg geplaatst. Het leven van dit dier wordt bedreigd door het aanhoudende kappen van zijn beschermde leefgebied.

Foto's: Greenpeace/Til
Provincie:
Tag(s):