dinsdag, 19. januari 2010 - 19:59

GroenLinks stelt kamervragen over besmet vleesbedrijf in Nuenen

Nuenen

Tweede Kamerlid Tofik Dibi ergert zich aan de wijze waarop het kabinet denkt te kunnen omspringen met de levens van dieren en de gezondheid van mensen. Vandaag bleek tijdens het Vragenuur dat het kabinet niet heeft ingegrepen bij een besmet vleesschapenbedrijf in Nuenen dat al sinds de zomer in verband wordt gebracht met meer dan 40 mensen die Q-koort hebben.

Tijdens het Vragenuur verdedigde Verburg dat de test waarmee de Q-koorts was vastgesteld in het bedrijf niet betrouwbaar genoeg zou zijn. Fred van Zijderveld van het Centraal Veterinair Instituut bestrijdt dat. Hij stelt dat de beide tests die de Voedsel en Waren Autoriteit gebruikt even betrouwbaar zijn, maar dat de ene goedkoper is dan de ander.

Dibi: 'Juist in kwesties die de volksgezondheid raken, moet de minister zeker zijn van haar zaak en duidelijk communiceren. Deze spraakverwarring maakt de onrust onder mensen alleen maar groter. Het kabinet is te afwachtend, verward en loopt het achter de feiten aan wat betreft het aanpakken van de Q-koorts'.
Provincie:
Tag(s):