zaterdag, 4. september 2010 - 9:57 Update: 08-07-2014 1:03

Groep E: Huntelaar leidt Oranje naar ruime overwinning

(ElfVoetbal)Het Nederlands elftal heeft zoals verwacht een gemakkelijke avond beleefd in San Marino.

Een strafschop van Dirk Kuijt brak de ban, waarna de finalist van het afgelopen WK aan de hand van Klaas-Jan Huntelaar kon uitlopen naar een riante 0-5 zege.

Hoewel Oranje van meet af aan de aanval zocht, bleef de San Marinese muur het eerste kwartier vrij eenvoudig overeind. De eerste de beste kans voor Oranje leverde echter direct een treffer op. Na zestien minuten had matchwinner Huntelaar voor het eerst een aandeel in een doelpunt. Bij een voorzet werd het aanspeelpunt naar de grond gewerkt, waarna de arbiter voor een strafschop floot. Dirk Kuijt eiste de bal direct op en tekende voor de eerste treffer.

Na een klein half uur spelen kreeg San Marino de enige kans om van de hatelijke nul af te komen. Matteo Vitaioli, de diepste spits van het dwerglandje, besloot vanaf een meter of veertig zijn geluk te wagen en schoot rakelings over het doel van Maarten Stekelenburg. Na 37 minuten volgde de verdubbeling voor Nederland. Na een diepe pass van Wesley Sneijder kon Dirk Kuijt zijn collega-aanvaller Huntelaar in staat stellen om de 0-2 binnen te schuiven.

Direct na rust had Huntelaar ook zijn aandeel in de derde Nederlandse treffer. Nadat invaller Rafael van der Vaart de spits had gevonden, schoot de topschutter door het midden de 0-3 binnen. Ook de vierde treffer kwam van de voet van de nieuweling in de Bundesliga. Na een fraaie combinatie tussen Ibrahim Afellay en Kuijt was het laatstgenoemde die de man van de
hattrick vond.

Het prachtige slotakkoord was daar na precies negentig minuten spelen. Een voortreffelijke voorzet van Gregory van der Wiel kwam precies terecht bij invaller Ruud van Nistelrooij, die zijn rentree vierde door de bal piekfijn binnen te tikken: 0-5.

Overige duels Groep E:
Finland is Groep E zonder succes begonnen. De Scandinaviërs gingen na een rode kaart van Sami Hyypiä met 2-0 onderuit bij Moldavië. Nederlands grootste uitdager Zweden startte wel goed en won met dezelfde cijfers van Hongarije. Twee treffers van Pontus Wernbloom bezegelden de overwinning.

De PSV'ers Andreas Isaksson (Zweden) en Balazs Dzsúdzsák (Hongarije) moesten beiden het strijdtoneel in de rust verlaten. De ernst van hun kwetsuren moet nog blijken.
Categorie:
Tag(s):