maandag, 23. augustus 2010 - 9:23

Groep richt vernielingen aan op Amorsplein

Maastricht

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een groep van zo’n 25 personen vernielingen aangericht bij een café op het Amorsplein in Maastricht.Rond sluitingstijd kwam de groep vanuit de Platielstraat richting Amorsplein gerend. Ze zaten achter drie mannen aan. Eén van deze mannen vluchtte een café op het Amorsplein binnen en gooide de deur dicht. De groep wilde hier achteraan maar het lukte niet om het café binnen te gaan. Er ontstond tumult op het terras, waar op dat moment nog een aantal gasten zat. Een aantal personen gooide terrasmeubilair en gestalde fietsen tegen de ramen en deur van het café en op het terras. De terrasbezoekers moesten een veilig heenkomen zoeken. Een 25-jarige medewerker van het café werd op het terras belaagd door het groepje. Hij werd geschopt en geslagen.

Uiteindelijk lukte het de vechtersbazen om het café binnen te gaan, maar de jongeman, naar wie ze op zoek waren, was spoorloos verdwenen. Daar hebben ze vervolgens nog een cafébezoeker te grazen genomen.
Waar de andere twee mannen naar toe gerend zijn, is niet bekend. Toen de gealarmeerde politie arriveerde was iedereen er vandoor gegaan. De politie onderzoekt deze zaak en hoopt aan de hand van camerabeelden snel te achterhalen wie bij deze vernielingen en openlijke geweldplegingen betrokken waren. Inmiddels is een 17-jarige verdachte uit Maastricht aangehouden.

Provincie:
Tag(s):