zondag, 17. januari 2010 - 17:08

Groep van negen Haïtiaanse kinderen ook naar Nederland

Den Haag

Minister Hirsch Ballin van Justitie heeft toestemming gegeven om een groep van nog eens negen Haïtiaanse kinderen naar Nederland te halen. 'Het betreft kinderen die reeds zijn afgestaan voor adoptie en voor wie al een adoptieprocedure is opgestart, maar voor wie nog geen adoptieouders zijn gevonden', meldt het ministerie van Justitie zondag.

Het besluit volgt op de besluiten van de minister van vrijdag en zaterdag jongstleden om twee groepen van respectievelijk 56 en 44 Haïtiaanse adoptiekinderen versneld toe te laten. Voor deze groepen geldt dat er al wel sprake is van matching met Nederlandse adoptieouders.

Minister Hirsch Ballin, die zich permanent laat informeren over de situatie van de Haitïaanse adoptiekinderen, heeft het besluit om de groep van negen kinderen toe te laten genomen op humanitaire gronden.

In samenspraak met de Raad voor de Kinderbescherming zal worden bekeken hoe de kinderen worden opgevangen en hoe de adoptieprocedure zal worden vervolgd. Voorwaarde voor de komst van deze kinderen is dat een vertegenwoordiger van de Haïtiaanse autoriteiten ermee instemt.
Provincie:
Tag(s):