woensdag, 27. januari 2010 - 18:55

Groningen stopt definitief met kattenexperimenten!

Groningen

Na de primaten en de honden worden nu ook de katten in de ban gedaan als proefdier aan de Universiteit van Groningen. In de afgelopen 20 jaar werden zeker zo’n 200 katten gebruikt in studies. De experimenten bevatten o.a. het lichten van schedels en het injecteren van chemicaliën in de hersenen.’

In juli 2009 voerde de Anti Dierproeven Coalitie actie op verschillende locaties in Groningen. Bij het rectoraat, het academische gebouw en bij het proefdiercentrum werd actie gevoerd tegen de kattenexperimenten.

De Anti Dierproeven Coalitie startte naar aanleiding van de kattenexperimenten in Groningen een burgerinitiatief. Met de benodigde 40.000 handtekeningen dient de ADC een motie in bij het Parlement voor een verbod op honden- en kattenexperimenten. Inmiddels zijn er al 30.000 handtekeningen opgehaald. Waaronder vele handtekeningen van Groningers die massaal hebben getekend tijdens de informatiestands in het centrum.

De Anti Dierproeven Coalitie zal campagne blijven voeren voor de vrijheid van alle honden en katten in laboratoria. Omdat dieren geen gebruiksvoorwerpen zijn!
Provincie:
Tag(s):