dinsdag, 23. maart 2010 - 19:57

Groninger duo voor overval in woning aangehouden

Groningen

Met de aanhouding van een 31-jarige vrouw en een 46-jarige man uit Groningen heeft het Roofcoördinatieteam (RCT) van Regiopolitie Groningen een overval in een woning in de stad Groningen opgelost.

Op 19 februari werd een 54-jarige bewoner in zijn woning aan de Hortensialaan in Groningen overvallen. De 31-jarige vrouw drong samen met drie mannen de woning binnen. De mannen vernielden de toegangsdeur van de woning en zij vielen de bewoner aan. Het slachtoffer probeerde nog via een raam de woning uit te vluchten. De overvallers trokken hem echter weer naar binnen, waarna het slachtoffer werd mishandeld. Ook dwongen zij de man geld af te geven. De overvallers verlieten daarna de woning met een aanzienlijk geldsbedrag als buit. Tijdens de overval had de bewoner één van de overvallers herkend.

Aanhouding
Uit het daaropvolgend politieonderzoek kon het RCT op 17 maart twee van de vier overvallers opsporen en inrekenen. Tijdens verhoor bekende het duo hun aandeel aan de overval. Zij zijn geleid voor de rechter-commissaris. Hij heeft de verdachten in bewaring gesteld.

Onderzoek
De politie heeft het onderzoek nog niet afgerond. Het Roofcoördinatieteam verwacht ook nog de twee andere verdachten te kunnen aanhouden.
Provincie:
Tag(s):