zondag, 13. juni 2010 - 17:26

Groot aantal verkeersslachtoffers afgelopen weekend

Het afgelopen weekend heeft een groot aantal slachtoffers geëist in het verkeer. Vooral automobilisten waren betrokken bij aanrijdingen waarbij ook een aantal dodelijke slachtoffers te betreuren waren.

Vrijdagavond begon het met een aanrijding in Castricum waarbij twee 13-jarige meisjes op de fiets werden aangereden door een 21-jarige motorrijder uit Heemskerk. Alle drie de betrokkenen werden naar een ziekenhuis gebracht met verschillende verwondingen.

Vijf inwoners uit Monickendam en Volendam raakte gewond nadat de 25-jarige bestuurder de controle over het voertuig verloor waar zij in zaten. De gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Op de A73 bij Tegelen raakte een bestuurder eveneens de macht over het stuur kwijt. Dit resulteerden in drie zwaargewonden.

In het Groningse Wildervank vond zaterdag aan het begin van de middag een aanrijding plaats tussen een personenwagen en twee 10-jarige meisjes die op straat aan het spelen waren. Eén van de meisjes overleed op de plaats van het ongeval. De andere is ernstig gewond naar een ziekenhuis gebracht.

Drie jongens is de leeftijd van 18 en 19 jaar kwamen om het leven nadat het voertuig waar zij in zaten in een sloot tot stilstand kwam in het Overijsselse Scheerwolde. Ondanks dat de hulpverlening snel opgang kwam, bleek hulp te laat voor de tieners. In het Brabantse Son raakte zaterdagmiddag eveneens een auto in de sloot. Hierbij raakte de twee inzittenden van het voertuig gewond.
Provincie:
Tag(s):