donderdag, 1. april 2010 - 12:43

Groot onderhoud aan stadsautoweg Heerlen

Heerlen

Vanaf dinsdag 6 april start de Provincie Limburg in het kader van groot onderhoud met de eerste fase van de werkzaamheden aan de stadsautoweg van Heerlen, de provinciale weg N281.

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van asfalt, het aanbrengen van nieuwe wegmarkeringen en het vernieuwen van voegovergangen. In deze eerste fase is de westzijde van de weg (kant Voerendaal) afgesloten voor verkeer van de Woonboulevard tot Hoeve de Aar. Dit geldt ook voor alle tussenliggende toe- en afritten. Komende vanuit Geleen richting Heerlen is de N281 vanaf de afrit Heerlen-Noord afgesloten.
Deze eerste fase wordt afgerond op 28 april 2010. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A76 richting Bocholtz en kan bij de afrit Bocholtz/Simpelveld de N281 weer op. Verder blijft in deze eerste fase de oostzijde (kant Heerlen) open voor verkeer.

Om de verkeershinder te beperken en de doorstroming naar Heerlen te bevorderen wordt een aantal flankerende maatregelen getroffen. Behalve bebording en verkeersregelaars wordt een slim reistijdeninformatiesysteem (RIS) ingezet.

De totale werkzaamheden zijn opgesplitst in negen fasen en zullen afgerond worden in september.
Provincie:
Tag(s):