maandag, 5. april 2010 - 15:13

Grootscheepse zoekactie naar te water geraakte man

Arnhem

Op de Rijn in Arnhem is in de nacht van zondag op maandag 5 april een man te water geraakt. Duikploegen van de brandweer hebben naar de man gezocht, maar het slachtoffer is niet aangetroffen. ‘Maandag wordt de zoektocht voortgezet’, meldt de politie maandag.

Rond 01.30 uur kwam een melding binnen bij de Regionale Alarm Centrale van een getuige dat er iemand te water was geraakt. De getuige had hulpgeroep in het water gehoord en heeft nog geprobeerd een touw naar de man te gooien, maar deze verdween onder water.

Hierop sloeg de getuige alarm. De brandweer Arnhem was snel ter plaatse met een aantal duikers. Deze gingen op aanwijzing van de getuige het water in en hebben naar de man gezocht, maar konden hem niet vinden.

Ook heeft de brandweer tussen de kribben aan de zuidelijke kant van de Uiterwaarden gezocht en zijn brandweerboten ingezet. Politiemensen hebben op en langs de rivier gezocht. Tot dusver is de man nog niet gevonden. Maandag zet de politie de zoektocht, in samenwerking met het KLPD, voort.

De identiteit van de man is nog niet bekend. De recherche onderzoek hoe de man te water is geraakt.
Provincie:
Tag(s):