dinsdag, 12. januari 2010 - 14:41

Grote brand bij Daily Fresh Food in Geleen

Geleen

In Geleen heeft dinsdagmiddag een grote brand gewoed bij Daily Fresh Food. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling.

De brand brak rond 12.40 uur uit in een van de ovens van het bedrijf aan de Vouersweg. Het betreffende bedrijf is ontruimd evenals vier omliggende bedrijven. Dit is gedaan, omdat het vuur mogelijk zou kunnen overslaan op de naastliggende ondernemingen, zegt een woordvoerder van de brandweer. Vanwege de hevige rookontwikkeling is uit voorzorg door de brandweer opgeschaald naar peleton brand. Dit betekent dat meerdere korpsen uit de regio zijn opgeroepen voor hulpverlening. Twee medewerkers van het betreffende bedrijf zijn door ambulancepersoneel ter plaatse gecontroleerd wegens ademhalingsmoeilijkheden. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Metingen hebben inmiddels uitgewezen dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Rond 14.15 uur kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven.

Daily Fresh en is bedrijf waar voedsel wordt bereid en opgeslagen. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de brand in een van de ovens kon ontstaan.
Provincie:
Tag(s):