vrijdag, 22. januari 2010 - 9:46

Grote brand in bedrijfspand Capelle a/d IJssel

Capelle a/d IJssel

Politiemensen van het district Oost ontdekten donderdagavond, rond elf uur dat er vlammen uit het dak kwamen van een bedrijfspand aan de Schinkelsebaan. Omdat het een grote brand betrof in een pand met een groot oppervlak (2500m2) werd er GRIP-situatie uitgeroepen. In zo'n geval vind er een gecoördineerd optreden plaats van alle hulpdiensten.

Naar aanleiding van de brand ontstond er een grote rookkolom. Deze echter leverde geen hinder op omdat er betrekkelijk weinig wind stond en de rook rechtstandig de lucht in ging. Er zijn dan ook geen klachten vanuit de bevolking binnen gekomen.

In eerste instantie bestond het vermoeden dat er chemische cq gevaarlijke stoffen in het pand stonden, maar daar bleek nauwelijks sprake van. Er waren wel enkele stoffen aanwezig, maar die waren niet van invloed op de brandbestrijding omdat ze in een kluis stonden.
Tijdens bluswerkzaamheden raakte een brandweerman licht gewond door vallend materiaal, maar hij kon na behandeling door de GGD weer aan het werk.

Om vier uur die nacht werd het sein "brand meester" gegeven, maar het nablussen heeft nog wel geruime tijd geduurd. Het pand moet als verloren worden beschouwd. Een naastgelegen bedrijfspand kon worden gespaard.

De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


Meer foto's op Blik op 112
Provincie:
Tag(s):