zaterdag, 3. april 2010 - 9:47

Grote brand verwoest 7 bedrijven

Eygelshoven

Zeven bedrijven zijn vrijdagavond in vlammen opgegaan bij een grote brand op een industrieterrein in Eygelshoven (gemeente Kerkrade). De bedrijven waren gevestigd in één gebouw aan de Nevelsteenstraat.

Omstreeks 22.10 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen dat er brand woedde in het gebouw. De brandweer die snel ter plaatse was, kon het pand niet meer redden. Om uitbreiding naar de omliggende gebouwen te voorkomen, richtte de brandweer daar haar bluswerkzaamheden op en deze konden gespaard blijven.
In verband met de rookontwikkeling werden de bewoners van zo'n tien woningen in de buurt van het industrieterrein, in Rimburg, geadviseerd de ramen en deuren gesloten te houden. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.
Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is en in welk bedrijf deze ontstaan is. Tijdens het uitbreken van de brand waren er geen personen in de bedrijven aanwezig.

Tijdens de bluswerkzaamheden reed plotseling een personenauto met hoge snelheid door een politie-afzetting heen. Door tijdig weg te springen konden omstanders èn hulpverleners een veilig heenkomen zoeken en erger voorkomen.
De bestuurder van de auto, een 39-jarige man uit Kerkrade, werd aangehouden. Wat het motief van zijn daad is geweest, is niet bekend.
Zowel bij de brand als bij het incident met de auto zijn geen gewonden gevallen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de brand en het motief van de Kerkradenaar.
Provincie:
Tag(s):