zaterdag, 30. januari 2010 - 20:05

Grote brand verwoest restaurant

Wijk bij Duurstede

In restaurant De Gouden Leeuw aan de Zandweg in Wijk bij Duurstede heeft zaterdagmiddag een zeer grote brand gewoed. Door de brand is grote schade ontstaan aan het pand: de bovenverdieping van het pand is grotendeels uitgebrand.

De eerste melding kwam om 14.27 uur bij de brandweer binnen. Na een uur kon het sein brand meester worden gegeven. De brandweer Wijk bij Duurstede heeft bij het blussen bijstand gehad van de korpsen van Cothen-Langbroek, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Veenendaal, Amersfoort en Utrecht.

Op het moment van de brand was in het restaurant alleen personeel aanwezig. Samen met de drie huurders van de woonruimtes erboven en hun bezoeker hebben zij zich op tijd in veiligheid kunnen stellen. De huurders zijn elders ondergebracht.

De omliggende panden zijn tijdens de brand ontruimd, waaronder de naastgelegen dierenspeciaalzaak. Omstanders hebben geholpen met het weghalen van de dieren uit de zaak. Tegen het einde van de middag kon die zaak weer geopend worden voor winkelend publiek.

De wegen rond het restaurant waren tijdelijk afgezet. Rondom het pand komen dranghekken te staan, zodat voorbijgangers niet door vallende dakpannen gewond kunnen raken.

Er is door een specialist geconstateerd dat er bij de brand in het pand asbest is vrijgekomen. Om die reden is het gebouw afgesloten. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.
Provincie:
Tag(s):