donderdag, 1. juli 2010 - 8:47

Grote brand verwoest twee panden in Deventer

Deventer

Een grote brand, die woensdagavond om 21.37 uur uitbrak bij Bakkerij Bart in de Lange Bisschopstraat in Deventer, heeft twee panden verwoest. ‘Daarnaast hebben enkele aangrenzende panden ernstige water-en rookschade opgelopen’, meldt de gemeente.

75 evacués
Een aantal tegenovergelegen panden is tijdelijk onbereikbaar vanwege instortingsgevaar. Tot 02.00 uur zijn circa 75 getroffen bewoners opgevangen in het stadhuis. Burgermeester Andries Heidema hield hen persoonlijk op de hoogte van de ontwikkelingen. Gelukkig zijn er geen doden of gewonden te betreuren.

Na het sein brandmeester om 00.30 uur onderzochten politie en brandweer samen welke woningen voor korte of langere tijd onbewoonbaar zijn. De bewoners van ongeveer tien panden konden deze nacht niet terug naar huis. Alle andere mensen wel. Uiteindelijk kozen de bewoners van de tien panden er voor te overnachten bij familie of vrienden.

Situatie
Twee panden (Bakkerij Bart en de Luehof Outdoor) met de bovenwoningen zijn volledig uitgebrand. Vanwege het instortingsgevaar is de lange Bisschopstraat ter hoogte van de panden tijdelijk afgesloten. Hierdoor zijn ongeveer acht panden tegenover en aan weerszijde van de uitgebrande panden tijdelijk niet bereikbaar.

Donderdag zal het team Toezicht van de gemeente Deventer in de loop van de dag de staat van de getroffen panden inventariseren. Daarna wordt na overleg met de politie en brandweer duidelijk wat er met de panden moet gebeuren en of er meer bewoners terug naar huis mogen.

Brandweer in touw
Ongeveer 80 brandweermensen uit de regio, Deventer en Zutphen waren bij het blussen van de brand betrokken. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend. Het nablussen van de brand duurde tot 03.00 uur 's nachts.

Gemeentelijke rampenstaf paraat
Toen duidelijk werd dat het om een grote brand ging, heeft burgermeester Andries Heidema de rampenstaf bij elkaar geroepen. In samenwerking met politie en brandweer waren medewerkers van slachtofferopvang, openbare orde en veiligheid en communicatie tot 03.30 uur aanwezig.

Heeft u foto's van deze gebeurtenis? mail ze dan naar uwblik@blikopnieuws.nl
Provincie:
Tag(s):