donderdag, 1. juli 2010 - 11:56

Grote brand Volendam onder controle

Volendam

Donderdagochtend is een brand ontstaan in een bedrijfspand aan het Havendijkje 3 in Volendam, die is overgeslagen naar naburige panden. ‘De brand was rond 15.30 uur onder controle, het sein brandmeester is nog niet gegeven’, meldt de gemeente Edam-Volendam.

Hotel Spaander
De brand is niet overgeslagen naar het naburige Hotel Spaander, maar het hotel heeft wel rook- en waterschade opgelopen. Het hotel is ontruimd, gasten en personeel zijn opgevangen in verenigingsgebouw St Jozef, St. Jozefstraat 1, Volendam.

Ook woningen en bedrijven in de directe omgeving zijn ontruimd in verband met rookontwikkeling. Het is op dit ogenblik nog niet bekend of de hotelgasten van Hotel Spaander vanavond terugkunnen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het onderzoek wordt opgestart.

Bij de brand is plaatmateriaal betrokken waarin asbest zit. In een straal van dertig meter rondom het pand op Havendijkje 3 is beperkt asbest vrijgekomen. Er is géén risico voor de volksgezondheid. De asbest wordt zo spoedig mogelijk opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf.

Omwonenden worden met een bewonersbrief nader geïnformeerd over de brand. In het gebied waar de rook overheen trok, is geen asbest geconstateerd en zijn dus geen maatregelen noodzakelijk.

Twee personen zijn ter plaatse behandeld door medewerkers van de ambulancedienst in verband met lichte rookinhalatie.

Om 14.30 uur werd het Zuideinde vrijgegeven. Het Noordeinde wordt voor de afvoer van de hulpdiensten tot nader order afgesloten gehouden.

Heeft u foto's van deze gebeurtenis? mail ze dan naar uwblik@blikopnieuws.nl

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):