donderdag, 25. maart 2010 - 18:14

Grote partij drugs gevonden in Valkenburg

Valkenburg a/d Geul

Met de aanhouding van een 30-jarige Belg uit Hasselt heeft de politie woensdag een einde gemaakt aan de handel in verdovende middelen vanuit een appartementencomplex in Valkenburg aan de Geul.

De politie kwam de man op het spoor dankzij meldingen van bewoners van het aan Oranje Nassau gelegen appartementencomplex, dat voornamelijk door senioren wordt bewoond. Nadat de man enige tijd in de gaten was gehouden door het Joint Hit Team werd hij aangehouden op het moment dat hij heroïne verkocht aan twee Luxemburgse mannen.

Tijdens een aansluitend onderzoek in de woning vond de politie een grote hoeveelheid verdovende middelen. In de woning en in de bijbehorende berging in de kelder werden ruim 10 kilo hard drugs (waaronder 2,4 kilo heroïne, 1,1 kilo cocaïne en 5,6 kilo amfetamine) en 15 kilo soft drugs aangetroffen. De totale straatwaarde van de verdovende middelen bedraagt meer dan € 200.000,--. Daarnaast nam de politie een heroïnepers, een geldbedrag van € 15.000,-- en een vuistvuurwapen in beslag. Uit de administratie van de man bleek dat zijn klantenkring reikte tot München en Zuid-Frankrijk. De man wordt vrijdag voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):