zaterdag, 9. januari 2010 - 20:48

Grote stroomstoring treft duizenden huishoudens. Politie en brandweer met blauw door de straten

Lisse

Zaterdagavond rond half acht is een groot deel van de Bollenstreek zonder stroom komen te zitten. In de gemeenten Sassenheim, Lisse, Voorhout, Katwijk en Hillegom kampen ruim 80.000 huishoudens met de storing.

Door nog onbekende oorzaak in een hoogspanningsstation van TenneT in Sassenheim is zaterdagavond rond 19.30 uur een stroomonderbreking ontstaan. In die regio is ongeveer 100 megawatt aan belasting weggevallen.

Mevrouw de Visser woonachtig in Lisse laat BlikopNieuws weten sinds 19.30 uur zonder stroom te zitten. Koud is het in huis nog niet laat ze weten, "Ik had de open haard aan en heb die lekker volgegooid. Inmiddels ben ik maar naar bed gegaan daar is het ook lekker warm." Vervelend is wel dat het GSM netwerk in de regio niet meer werkt. "Gelukkig heb ik nog een 'gewone' telefoon en die werkt wel. Wanneer het defect hersteld is zal het licht wel weer aan gaan denk ik", aldus de bewoonster.

Politie en brandweer reden met zwaailampen door de wijken als aanspreekpunt bij calamiteiten. Veel vaste telefoons bleken niet meer te werken omdat veel toestellen door stroom worden gevoed. Daarnaast lag een groot deel van het mobiele netwerk plat.

Up-date: Vanaf 22.30 uur is elektriciteitstransporteur TenneT het gebied fasegewijs weer van stroom gaan voorzien. Rond half twaalf had het hele gebied weer elektriciteit. Voor enkele straten zijn nog handmatige schakelingen nodig geweest door de regionale netbeheerder om deze weer van stroom te voorzien.
Provincie:
Tag(s):