vrijdag, 24. september 2010 - 10:56 Update: 08-07-2014 1:02

Gudde ontkent verhaal over impuls van tien miljoen bij Feyenoord

Rotterdam

(Elfvoetbal) Eric Gudde, algemeen directeur bij Feyenoord, ontkent dat de Rotterdammers tien miljoen euro ter beschikking hebben gekregen van een investeringsmaatschappij. "Dat is niet waar, ik begrijp niet waar die verhalen vandaan komen."

Om de liquiditeit voor dit seizoen veilig te stellen, zou Feyenoord geld hebben ontvangen van een internationale investeringsmaatschappij, zo schreef VI woensdag. Met het geld konden de salarissen en rekeningen worden betaald, maar het verhaal klopt niet, zo zegt Gudde.

"Het is niet waar. Net zoals het niet waar is dat Feyenoord een nieuw plan van aanpak bij de KNVB moet indienen", aldus de algemeen directeur van Feyenoord tegen RTV Rijnmond. "Ik begrijp niet waar die verhalen vandaan komen. Het beste wat ik kan zeggen is dat Henk Kesler van de KNVB recent heeft verteld dat wij op de goede weg zijn. Dat zou hij niet hebben gezegd als wij opnieuw met leningen of een nieuw plan van aanpak moesten komen. Wij gaan er ook mee stoppen om allerlei verhalen steeds te ontkennen."

Geen geldschieter van buitenaf dus, wel verschillende andere pogingen om de schuldenlast van Feyenoord verder terug te dringen. "We zijn wel bezig met financieel herstel. Het zijn allemaal kleine stappen die daartoe moeten leiden. Het grote werk moeten wij doen met transfers en kapitaalinjecties van de 'Vrienden van Feyenoord'."

Gehoopt wordt dat die 'Vrienden van Feyenoord' geld in de club gaan steken, nu de amateur- en proftak van Feyenoord samengaan. Vraag is echter wanneer de broodnodige financiële injectie komt. "Of dat nog twee maanden duurt, of twaalf, of helemaal niet, dat kan ik niet zeggen", aldus Gudde.

"Hoewel beide dingen (het samengaan en de financiële injectie, red.) los van elkaar staan, hebben ze ook enig verband met elkaar. Wanneer je ooit zaken in kannen en kruiken wil hebben, kom je aan lasterdossiers als zeggenschap, zekerheid en rendement."
Categorie:
Tag(s):