vrijdag, 16. juli 2010 - 21:29

Haagse aandacht voor beweegbuurten in Emmen

Emmen

De secretaris generaal van het ministerie van VWS, de heer van Maanen, bracht onlangs een werkbezoek aan de gemeente Emmen. Hij was getipt door SportDrenthe dat in Emmen plannen voor 'beweegbuurten' op een bijzondere manier worden ontwikkeld. Een reis vanuit Den Haag waard!

In Drenthe is door honderd Drenten een Olympische ambitie geformuleerd. Onderdeel van die Olympische beweging zijn beweegbuurten. Ook Emmen gaat beweegbuurten inrichten. Een beweegbuurt is een buurt, dorp of wijk dat een bijdrage wil leveren aan het vervullen van de bewegingswens van zoveel mogelijk bewoners. De beweegbuurten worden ontwikkeld binnen het samenwerkingsverband Emmen Revisited. Emmen is dan ook de enige plaats in Nederland waar bewonersorganisaties een grote rol krijgen bij de totstandkoming van plannen en ontwikkelingen. Een eye-opener voor VWS.

Emmen Revisited is een unieke samenwerking tussen mensen en organisaties met hart voor wijken en dorpen in de gemeente Emmen. De gemeente, wooncorporaties Lefier, Domesta en Woonservice, politie, Sedna en bewoners werken samen aan een prettige woon- en leefomgeving, waaronder bijvoorbeeld beweegwijken. Samen met de heer Schallenberg (beleidsmedewerker ministerie VWS, links) ontvangt de heer van Maanen van wethouder Houwing een symbolisch cadeau: Emmen steekt haar nek uit voor beweegbuurten!
Provincie:
Tag(s):