donderdag, 8. april 2010 - 10:57

Hagenaar zet straatroof in scène om ex terug te winnen

Den Haag

Een 18-jarige man uit Den Haag ging wel erg ver om zijn ex-vriendin terug te krijgen.

Eind maart meldde een 17-jarige vrouw zich bij de politie met het verhaal dat ze het slachtoffer was geworden van een poging tot straatroof. De vrouw liep omstreeks 23.40 uur over de Grote Marktstraat toen er plotseling een man met een witte bivakmuts voor haar stond.

De man eiste dat zij haar geld en tas zou afgeven. Hoewel het meisje het wel vreemd vond dat de man vroeg om haar tas, terwijl ze geen tas bij zich had, werd ze toch wel angstig toen hij een hobbymes toonde om zijn eis kracht bij te zetten.

Plotseling ging de man er vandoor en zag zij dat haar ex-vriend, de later aangehouden 18-jarige, aan kwam rennen en de straatrover achtervolgde. De twee mannen raakten met elkaar in gevecht. De straatrover ging er vervolgens vandoor.

Zowel het meisje en haar ex-vriend deden aangifte op het politiebureau van respectievelijk poging tot beroving en mishandeling.

De recherche onderzocht de zaak en vroeg daarbij ook camerabeelden op bij de Geïntegreerde Monitor Centrale van politie Haaglanden. Op de camerabeelden zagen de rechercheurs dat de ex-vriend van het slachtoffer samen met de latere straatrover kort voor de straatroof door het centrum van Den Haag liepen. Plotseling is te zien dat de 24-jarige naar het slachtoffer rent om haar te 'beroven' en dat kort daarna de 'redder in nood' volgt en de achtervolging inzet.

Daarbij trok de straatrover in het zicht van de camera's de bivakmuts van zijn hoofd. Beide Hagenaars werden na hun aanhouding verhoord op het politiebureau. Al snel bleek de werkelijke toedracht: door als held op te treden tijdens de beroving, hoopte de 18-jarige zijn ex-vriendin terug te winnen nadat hun relatie enkele dagen ervoor gestrand was.
De politie onderzoekt, in samenspraak met het Openbaar Ministerie, welke stappen volgen tegen de twee verdachten en of de gemaakte kosten op hen verhaald kunnen worden. De Hagenaar heeft met zijn actie vooralsnog niet bereikt waar hij op hoopte.
Provincie:
Tag(s):