donderdag, 14. januari 2010 - 17:43

Haïti: lot 22 Nederlanders nog onbekend

Den Haag

Er is nog geen contact geweest met 22 Nederlanders die ten tijde van de aardbeving op Haïti verbleven. Het gaat om 17 volwassenen en 5 kinderen. Dat heeft heeft minister Verhagen donderdagmiddag in Den Haag verklaard.

Nederland maakt zich ernstige zorgen over 9 van hen omdat er aanwijzingen zijn dat zij op het moment van de aardbeving verbleven in hotels die zijn ingestort. Tot dusver is er contact geweest met 3 Nederlandse gewonden, waaronder 1 kind.

“We doen al het mogelijke om duidelijkheid te krijgen over hun lot”, zegt minister Verhagen (Buitenlandse Zaken). “Onze consul in Port-au-Prince is daarvoor dag en nacht aan het werk.”

Het Nederlandse vliegtuig dat met een reddingsteam en consulaire hulpverleners van het ministerie onderweg is naar Haïti, is ook beschikbaar om getroffen Nederlanders naar Curaçao te evacueren, waaronder de gewonden.

Het reddingsteam bestaat uit 60 mensen en 8 snuffelhonden die helpen bij het opsporen van de duizenden mensen die nog onder het puin bedolven liggen. Het team maakt deel uit van een internationaal gecoördineerde hulpactie onder leiding van de VN. Nederland stelt verder €2 miljoen beschikbaar aan noodhulp
Provincie:
Tag(s):