vrijdag, 15. januari 2010 - 18:41

Haïtiaanse adoptiekinderen sneller naar Nederland

Amsterdam

Minister Hirsch Ballin van Justitie laat 56 kinderen Haïtiaanse adoptiekinderen versneld toe in Nederland. Het betreft kinderen waarbij reeds sprake is van matching met de aspirant-adoptiefouders en waarover de Haïtiaanse rechter al een positieve uitspraak heeft gedaan, maar die nog niet in het bezit zijn van de juiste uit- en inreispapieren.

In de normale situatie kan de adoptieprocedure, waaronder het verkrijgen van de juiste uitreisdocumenten bij de Haïtiaanse autoriteiten, meerdere jaren in beslag nemen. Vanwege de zorgwekkende toestand op Haïti heeft minister Hirsch Ballin nu besloten de kinderen toe te laten zonder dat zij beschikken over de reguliere uit- en inreispapieren, zodat zij op korte termijn Haïti kunnen verlaten en kunnen worden opgenomen in Nederlandse adoptiegezinnen.

De betrokken vergunninghouders (adoptiebemiddelingsorganisaties) zijn de Nederlandse Adoptiestichting en de Vereniging Wereldkinderen, die de bemiddeling hebben verzorgd voor respectievelijk 29 en 27 kinderen. De vergunninghouders en het ministerie van Buitenlandse Zaken bezien wanneer en hoe de kinderen naar Nederland zullen komen.
Categorie:
Tag(s):