zondag, 11. juli 2010 - 13:52

Hanzeweg krijgt parallelweg en nieuwe brug

Dronten

In de zomer van 2010 beginnen de werkzaamheden aan de Hanzeweg tussen Dronten en Kampen. ‘De Hanzeweg krijgt een parallelweg en een nieuwe brug over de Hoge Vaart, zodat het langzame verkeer wordt gescheiden van de gewone automobilist’, meldt de provincie Flevoland.

Het werk maakt onderdeel uit van de N23, de nieuwe weg tussen Alkmaar en Zwolle. De aanleg van de parallelweg en de nieuwe brug over de Hoge Vaart duurt tot ongeveer eind 2011.

Het werk wordt zo uitgevoerd dat er geen omleidingen nodig zijn. Reizigers moeten rekening houden met wellicht wat vertraging door werkverkeer. Ook de omwonenden ondervinden er nauwelijks tot geen last van.

Bruggen bouwen
Het bouwen van de nieuwe brug over de Hoge Vaart is naar verwachting volgend jaar mei klaar. Tijdens de bouw van de brug wordt ook de parallelweg aan de zuidkant van de Hanzeweg aangelegd. Tussen Dronten en De Hondweg kan worden gefietst op het fietspad aan de noordkant van de Hanzeweg.

De fietsers, die van Dronten naar Kampen gaan, kunnen op een veilige manier gebruikmaken van het fietspad aan de noordkant. Wanneer de parallelweg aan de zuidkant klaar is, kan men daar de fietsen. Dan wordt begonnen met de aanleg van de parallelweg aan de noordkant van de Hanzeweg.

De werkzaamheden aan de Hanzeweg zijn rond november 2011 klaar.
Provincie:
Tag(s):