woensdag, 5. mei 2010 - 19:31

Hardlopers brengen Bevrijdingsvuur naar Klazienaveen

Klazienaveen

Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen heeft woensdagmiddag onder grote publieke belangstelling het Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Klazienaveen gebracht.

De dertig hardlopers zijn om 24:00 uur vanuit Wageningen vetrokken voor een afstand van 165 kilometer naar Klazienaveen. In een estafette van steeds twee hardlopers die steeds een afstand tussen de vijf en tien kilometer aflegden ging het naar Zuidoost Drenthe.

Om 15:00 uur kwamen de hardlopers aan in Klazienaveen met voorop Henk Rolink voorzitter van de Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen, die in zijn handen de fakkel droeg met het Bevrijdingsvuur.

Burgemeester Cees Bijl van de gemeente Emmen onthaalde de hardlopers en samen met Henk Rolink ontstaken ze het vuur bij het onlangs onthulde gedenksteen bij de Norit fabriek als eerbetoon aan de slachtoffers die destijds in Klazienaveen zijn gevallen tijdens het bombardement op de, toen nog Purit fabriek.

Het was de derde keer dat de hardlopers uit Klazienaveen het Bevrijdingsvuur naar de gemeente Emmen brachten. Henk Rolink zegde de burgmeester toe dat over vijf jaar de hardlopers uit Klazienaveen er opnieuw voor zullen zorgen dat het Bevrijdingsvuur naar de gemeente Emmen komt.

Tot slot hadden de lopers voor de burgemeester nog een speciaal Bevrijdingsloop 2010 shirt meegenomen.
Provincie:
Tag(s):