donderdag, 4. maart 2010 - 10:38 Update: 08-07-2014 1:05

Heerenveen-directeur Kuiper: 'Timmer tekent vandaag bij ons'

(Elf Voetbal) Zijn afscheid had hij enkele maanden geleden reeds aangekondigd op de tv, maar Henk Timmer zou zaterdag zomaar eens zijn rentree kunnen maken in de Eredivisie. Uitgerekend tegen AZ, zijn voormalige werkgever.

Donderdagochtend heeft Timmer zich gemeld bij sc Heerenveen. "Als hij vandaag laat zien, dat hij fit is en geen problemen heeft met het niveau, dan leggen we hem vandaag nog vast", meldt algemeen directeur Yme Kuiper tegenover ELF Voetbal. "We moeten op dit moment even naar de korte termijn kijken. We willen geen risico's lopen met onze doelmannen."

Door blessures van Brian Vandenbussche (knie), Kenny Steppe (gebroken middenhandsbeentje) en Martin Lejsal (schouder) kwam afgelopen zaterdag tegen Heracles Almelo jonkie Diederik Bangma onder de lat te staan. Kuiper: "Zoals het er nu uitziet, gaat Vandenbussche het niet redden om deze week fit te geraken. Lejsal zal morgen (vrijdag, red.) worden onderzocht over de ernst van zijn kwetsuur. Daarna wordt de spoeling wel heel erg dun."

Agil Etemadi, die terug is gekeerd van een verhuurperiode bij FC Emmen, komt vooralsnog niet in aanmerking voor de plek. "Hij keept bij ons in de beloften." Timmer is geen onbekende van de nieuwe trainer van sc Heerenveen, Jan Everse. Beiden werkten samen bij FC Zwolle.

Timmer was sinds 30 juni clubloos. Hij verdedigde het doel van FC Zwolle, AZ, Ajax en de laatste drie jaar voor Feyenoord. Daar werd zijn aflopende verbintenis niet verlengd. Hij heeft bovendien zeven interlands voor Oranje achter zijn naam staan. Op 19 november maakte hij in het tv-programma Pauw & Witteman in een bijzinnetje bekend dat hij zou stoppen. Destijds was zijn vrouw Marianne te gast, die vertelde over haar blessure waardoor ze de Olympische Winterspelen in Vancouver zou missen, en Henk zat in het publiek. Op de vraag of hij nog ging keepen, zei hij toen. "Nee, daar houd ik me niet meer mee bezig."
Categorie:
Tag(s):