maandag, 2. augustus 2010 - 13:24 Update: 08-07-2014 1:03

'Heerenveen haalt opnieuw Belgische doelman binnen'

(Elf Voetbal) SC Heerenveen staat op het punt om een derde Belgische doelman aan zijn selectie toe te voegen. Yves De Winter van Westerlo is in onderhandeling met de Friese club.

Heerenveen is op zoek naar een nieuwe sluitpost omdat Brian Vandenbussche vanwege een zware knieblessure maandenlang buitenspel staat.

De Winter maakte in 2008 deel uit van de Blegische Olympische ploeg die vierde werd in Peking. De doelman kwam tijdens het toernooi niet in actie. Ook zat de 23-jarige Vlaming al bij twee interlands van België op de bank.

"Deze kans wil ik niet laten liggen', vertelde De Winter over zijn aanstaande transfer naar Heerenveen in de Gazet van Antwerpen. "Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik ambitieus ben en hogerop wil. Ik zet sportief én financieel een stap vooruit. Ook voor Westerlo is dit een goede zaak. De club pakt een transfersom en heeft dan meer armslag. De clubs zijn aan het onderhandelen. Ik heb nog niet getekend, we zien wel hoe het gaat."

De Winter vormde begin dit jaar een showbizzkoppel met Jelle Van Dael, de zangeres van popgroep Lasgo. Na vier maanden liep de relatie echter op de klippen.

Naast Brian Vandenbussche heeft Heerenveen met Kenny Steppe al een andere Belgische doelwachter onder contract staan.
Categorie:
Tag(s):