zondag, 10. januari 2010 - 19:07

Heerlen wil carnavalsoptocht uitzenden

Heerlen

De gemeenteraad van Heerlen staat achter het initiatief van carnavalsvereniging de Winkbülle en L1 om de carnavalsoptocht van Heerlen op zondag 14 februari op de regionale omroep uit te zenden. Dit is het resultaat van een motie van het CDA, Leefbaar Heerlen, Hart-Leers en GroenLinks die unaniem is aangenomen tijdens de raadsvergadering van dinsdag 5 januari.

Alle fracties in de gemeenteraad zijn van mening dat de carnavalsoptocht op zondag het hoogtepunt is van het Heerlense carnaval. De optocht is inmiddels de grootste van Limburg en daarmee een evenement van formaat met een onschatbare positieve uitstraling. Als deze optocht op carnavalszondag live wordt uitgezonden in heel Limburg is dat goed voor het imago van de stad.

De Heerlense Carnavalsvereniging De Winkbülle heeft bij de gemeente een subsidie aangevraagd voor deze uitzending. De raad wil echter geen toezegging doen over de hoogte van het bedrag dat de gemeente hieraan moet uitgeven, maar laat dat over aan de inschatting van de wethouder.
De fractie Bertholet trok een motie over hetzelfde onderwerp in, omdat deze opriep het gevraagde subsidiebedrag toe te kennen.
Provincie:
Tag(s):