maandag, 4. oktober 2010 - 21:39

Heerlenaar aangehouden na dollemansrit

Landgraaf

Een 20-jarige man uit Heerlen is zondag twee keer aangehouden. Rond 05:15 uur werd hij aangehouden omdat hij ervan werd verdacht een vrouw mishandeld te hebben op de Beitel in Heerlen. Een paar uur later werd hij weer aangehouden nadat hij van de politie probeerde weg te komen door verkeersgevaarlijke manoeuvres uit te halen in Landgraaf.

De Heerlenaar was rond het middaguur na verhoor in vrijheid gesteld. Een half uurtje later zagen agenten in burger een auto hard rijden op de Hompertsweg in Landgraaf. Ze herkenden de man die in de auto zat als de 20-jarige Heerlenaar en wisten dat hij geen rijbewijs had. Om hem staande te houden reden ze achter de verdachte aan. De Heerlenaar reed hard weg waarbij hij onder meer over een kruising vloog. Bij de rotonde op de Kampstraat moest verdachte stoppen achter een aantal auto's. Eén van de agenten rende naar auto van de verdachte en opende het bijrijdersportier. Hij legitimeerde zich maar vervolgens gaf de verdachte gas, reed over de linker rijstrook en nam de rotonde linksom. Overig verkeer moest remmen of uitwijken waardoor een aanrijding gelukkig kon worden vermeden. 


In de Prins Bernardstraat stopte de verdachte en rende weg, via de Deken Kallenstraat. In de Emmastraat probeerde hij zich achter een schutting te verstoppen, maar hij werd al snel gevonden en aangehouden. Bij de aanhouding pleegde de man veel verzet, hetgeen gepaard ging met een serie beledigingen. De auto van de verdachte is inbeslag genomen. In de auto werd nog een zakje met 2,7 gram heroïne aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):