woensdag, 13. januari 2010 - 17:47

‘Helden om de hoek’-prijs richt zich op welzijn en maatschappij

Delfzijl

AkzoNobel, Rabobank Noord-Groningen en de gemeente Delfzijl hebben de ‘Helden om de hoek’-prijs ingesteld om vrijwilligers in het zonnetje te zetten en vrijwilligerswerk meer aandacht te geven en te steunen.

Zij zien vrijwilligerswerk als een onmisbare schakel in de samenleving. Jaarlijks is een geldbedrag van € 10.000,- beschikbaar, waarmee vrijwilligersinitiatieven worden beloond. Organisaties die veel of alleen maar met vrijwilligers werken, worden benaderd om een vrijwilligersactiviteit voor te dragen en daarmee voor de prijs in aanmerking te komen. Het afgelopen jaar zijn diverse projecten van dorps- en wijkverenigingen gerealiseerd.

Dit jaar zijn de volgende organisaties benaderd: Stichting Si!, Humanitas, Rode Kruis, Stichting Emmaus, Zonnebloem, Stichting Welzijn & Dienstverlening, Scouting, Stichting VPTZ de Schutse en de Voedselbank. Tot 14 februari kunnen zij hun voorstel indienen waaruit de waarde van vrijwilligerswerk blijkt. Van de voorstellen wordt gevraagd dat zij duurzaam zijn, een lokaal karakter hebben en dat het geldbedrag ten goede komt aan het werk van de vrijwilliger.

Tijdens NL Doet (tot voor kort Make a difference day MADD) op 19 en 20 maart 2010 maken AkzoNobel, Rabobank Noord-Groningen en de gemeente Delfzijl bekend wie de Helden om de Hoek zijn geworden.
Provincie:
Tag(s):