woensdag, 10. maart 2010 - 11:21

Helft minder verkeersslachtoffers in gemeente Leeuwarden

Leeuwarden

In tien jaar tijd heeft de gemeente Leeuwarden het aantal verkeersslachtoffers teruggebracht met 50% van 220 in 1998 tot 111 in 2007. Als blijk van waardering heeft gedeputeerde Piet Adema woensdag 10 maart een miniatuur van het beeld ‘De Verstomde schreeuw’ uitgereikt aan wethouder Gerrit Krol van de gemeente Leeuwarden.

De gemeente krijgt hiermee erkenning voor haar inzet op het gebied van verkeersveiligheid. “De gemeente heeft in een decennium gezorgd voor een halvering van het aantal verkeersslachtoffers. Daarmee levert de gemeente Leeuwarden een aanzienlijke bijdrage aan verkeersveiligheid in de gehele provincie Fryslân”, zegt Piet Adema, voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân (ROF).

Piet Adema: “Verkeersveiligheid is voor het ROF van groot belang. Leeuwarden is een voorbeeldgemeente voor Fryslân als het gaat om de aanpak van verkeersonveiligheid. Dit doet zij niet alleen door het veiliger maken van wegen, maar ook door het stimuleren van veiliger verkeersgedrag.” Leeuwarden staat op de eerste plaats met minste verkeersslachtoffers blijkt uit onderzoek van de gemeente Zwolle onder 27 grote gemeenten in Nederland.

Miniaturen van het beeld ‘De Verstomde Schreeuw’ worden uitgereikt aan personen of instanties in Fryslân met een bijzondere verdienste voor de verkeersveiligheid. Het beeld is gemaakt door Fokke Veurman voor de actie ‘-25% Verkeersslachtoffers’. Het is de elfde keer dat de miniatuur wordt uitgereikt. Vorig jaar ontving de gemeente Dantumadiel ‘De Verstomde Schreeuw’.
Provincie:
Tag(s):