woensdag, 22. september 2010 - 16:16

Hengelo richt trapvelden tijdelijk in met houten palen

Hengelo

Begin dit jaar heeft de gemeente Hengelo alle verplaatsbare doelen van de voetbalveldjes weggehaald. In het voorjaar zijn tien velden ingericht met vaste stalen doeltjes.

‘Uiteindelijk zullen alle trapvelden stalen doelen krijgen, maar dit duurt enkele jaren. En zo lang wil niet iedereen wachten daarom komt de gemeente met een . De tussenoplossing: houten palen.

De gemeente heeft vanwege een ongeval de verplaatsbare doeltjes van maar liefst 50 trapvelden weggehaald. Voor de voetballertjes is dit jammer. Voetbal heeft namelijk een belangrijke functie: buiten bewegen en ontmoeten. Dit jaar heeft de gemeente al op tien trapvelden vaste stalen doeltjes geplaatst.

De ervaring met deze doeltjes is goed en veel voetballertjes vragen of ‘hun’ veldje het volgende mag zijn dat aan de beurt komt. Op alle trapvelden waar eerst de kanteldoelen stonden, komen weer vaste stalen doeltjes, maar dat kan niet allemaal tegelijk. Er is budget voor vijf trapvelden per jaar.

Houten doelpalen
Omdat er geen geld is om in één keer op alle trapvelden stalen doeltjes te plaatsen, gaat de gemeente als tussenoplossing ook houten doelpalen plaatsen. Leuker dan pionnen of jassen op de grond, omdat je op deze manier ook 'hoogte' hebt. De houten palen zijn een tijdelijke oplossing.

Veertien veldjes
Dit najaar komen veertien veldjes aan de beurt, verspreid door Hengelo. De werkzaamheden starten nog vóór de herfstvakantie. Het betreft de volgende locaties: Gaasterlandstraat, Wezelstraat bij dependance Telgenkamp, Dinant Dijkhuisstraat, Louis Bouwmeesterstraat/Beppie Nooystraat, Piet Muyselaarstraat, J.L. Pissuissestraat bij basisschool ’t Eimink, Landmansweg, Boerhaavelaan/Resedastraat, Schneiderstraat/Nico Maasstraat, Jan Tooropstraat/Nico Werkmanstraat, Julianalaan/Lansinkesweg, Geerdinksweg bij het spoor, Rijnstraat/Waalstraat, Zwavertsweg naast de Kasbah en Klaverstraat/Woltersweg.
Provincie:
Tag(s):