zondag, 10. januari 2010 - 22:31

Henk-Jan Wils wederom sterkste van Drenthe

Klazienaveen

In sporthal De Zon in Klazienaveen prolongeerde Henk-Jan Wils zondag zijn Drentse tafeltennistitel. In de eindstrijd was hij net als in 2009 te sterk voor zijn teamgenoot Peter Verwey. Wils trok met 4-2 aan het langste eind. Ondanks het slechte weer, waren er amper afmeldingen te melden, zodat ook de editie van 2010 als succesvol de boeken ingaat.

Het was overigens geen verrassing dat beide spelers in de finale stonden. De bezetting in de sterkste klasse was magertjes. Wils en Verwey maakten er een leuke finale van en was het uiteindelijk Wils die de titel veroverde. Bij de dames toonde Heleen Mulderij zich de sterkste. Ze was in de eindstrijd met 3-1 te sterk voor Sandra Schuurke. Op zaterdag was het een drukte van belang bij de jeugd. Meer dan 160 inschrijvingen kon de organisatie melden, wat een record betekende! Bij de jongens ging de Drentse titel naar Remon Linnewiel, terwijl bij de meisjes Kim Elshoff zich de sterkste toonde. De verenigingsbeker ging bij de jeugd naar Emmen, en bij de senioren naar Petstra/DTK'70.

De organisatie kon op zondagavond met een tevreden gevoel terugkijken op het driedaagse evenement. Hendrikus Velzing: 'Ondanks het slechte weer hebben we weinig afmeldingen gehad: op de zondag bijvoorbeeld slechts vijftien. Dat geeft wel aan dat iedereen hier graag wil spelen. We zijn alleen een uurtje later begonnen, maar dat mocht de pret niet drukken. We zijn dik tevreden!'
Provincie:
Tag(s):