woensdag, 6. oktober 2010 - 11:58

Hennepplantage ontdekt na brand in hooi-opslagplaats

Heerlen

Bij een brand in een opslagplaats voor hooi aan de Rennemigerveldweg in Heerlen is dinsdagavond een hennepplantage ontdekt. De brand ontstond vermoedelijk door kortsluiting bij een onder de grond gevestigde aggregaat, zo meldt de politie.

Een 40-jarige man uit Meerssen was bezig met de verzorging van de ondergrondse plantage toen de brand uitbrak. Hij had zelf nog geprobeerd de brand te blussen maar dit lukte niet. De plantage was verstopt in een kelder onder de opslagplaats. In een aparte ruimte was de aggregaat geplaatst, met een tankinhoud van 900 liter. Om de ventilatie te regelen was een ventilatiebuis naar buiten aangelegd. De buis kwam uit in de motorruimte van een oude graafmachine die 'toevallig' even verderop stond.
Een bovengronds plastic reservoir met daarin zo'n 800 liter diesel smolt deels door de brand. De diesel verdween in de grond en belandde deels in de ruimte van de hennepplantage. De plantage bevatte zo'n 600 plantjes. De bewoner was ten tijde van de brand niet thuis, hij zal later gehoord worden. Vandaag zal verder worden gekeken hoe de weggelekte diesel opgeruimd moet worden.
Provincie:
Tag(s):