zondag, 14. november 2010 - 18:44 Update: 08-07-2014 1:02

Heracles laat Groningen niet profiteren van puntverlies Ajax

Almelo

[ELF-Voetbal] Heracles Almelo heeft zondag laten zien dat het het voetballen nog altijd niet is verleerd. In de thuiswedstrijd tegen het hoger geklasseerde FC Groningen werd met 3-0 gewonnen. Een flinke domper voor de mannen van trainer Pieter Huistra, die bij een gelijkspel of een overwinning over Ajax heen waren geklommen.

FC Groningen leek de uitwedstrijd tegen Heracles met de 2-0 nederlaag van Ajax bij AZ scherp te gaan beginnen. Het ging echter anders, want de Groningers kwamen niet tot scoren. Heracles deed dat wel. Armenteros bracht de Heraclieden vier minuten voor het rustsignaal op voorsprong: 1-0.

Ook na de thee bleef FC Groningen achter de feiten aanlopen. Heracles domineerde en kwam halverwege de tweede helft verdiend op 2-0. Everton was deze keer de man die het leer tegen de touwen werkte. Zes minuten voor het einde bepaalde Mark Looms de eindstand op 3-0. Heracles klimt door de overwinning naar de twaalfde plaats in de Eredivisie.