maandag, 15. maart 2010 - 13:12

Het eerste lenteweer is eindelijk in zicht!

Rijnsburg

Het lenteweer waar Nederland naar smacht na een winter met relatief veel sneeuw lijkt dan eindelijk in zicht te komen. Woensdag gaat het kwik overdag naar de 8 tot 10 graden en donderdag komt de temperatuur rond de 13 graden met op veel plaatsen een ‘uitschieter’ naar 15 graden.

Maandag
‘We zullen ons nog wel eerst door twee grijze dagen moeten worstelen’, meldt weerman Bas Schijff. Het wordt maandag een grijze en natte dag. daarbij komt er een matige tot vrij krachtige westenwind te staan en wordt het een kille dag met maximaal 6/7°.

In de avond en nacht trekt de regen weg en wordt het droog. Er volgen opklaringen waardoor de temperatuur in het oosten nog tot onder het vriespunt kan dalen. Naar het westen toe blijft de temperatuur op 3° steken. Er kan ook mist ontstaan.

Dinsdag
Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog en is alleen het noorden en noordoosten gevoelig voor een buitje. Er kunnen wat opklaringen voor komen en de westenwind is zwak. De temperatuur stijgt naar 7° in het noorden tot nog 10° in het zuiden.

Woensdag al zachter
Woensdag blijft het ook droog met soms even de zon erbij. Er komt dan een zwakke zuidenwind te staan en de temperatuur gaat omhoog naar 8 tot 10°.
In de nacht wordt het dan niet kouder dan 7°.

Donderdag 15 graden!
Donderdag gaat de temperatuur verder omhoog. Ook dit wordt een droge dag met wat zon en een matige zuidenwind. Het kan dan op veel plaatsen 15° worden.

Vrijdag 14 graden en regen
Vrijdag raakt het bewolkt en kunnen we regen verwachten. De zuidenwind trekt wat meer aan en de temperatuur komt tussen de 12 en 14° in te liggen.

Zaterdag weer frisser
Ook zaterdag is de regenkans groot en de zonkans klein. Er komt dan een stevige westenwind te staan en het wordt frisser met 9/10°.

Zondag 12 graden
Zondag blijft het waarschijnlijk droog en komt de zon tevoorschijn. De wind stelt dan niet veel meer voor en de temperatuur gaat er weer wat op vooruit met een graad of 12.

Leek het er aanvankelijk op dat de koudere lucht weer terrein zou gaan winnen, nu ziet het er naar uit dat we in een meest zuidelijke stroming blijven hangen zodat de temperatuur nog op een aanvaardbaar peil blijft.

Maandag aardige lentedag
Maandag wordt nog een aardige lentedag met wat zon en meest droog weer. De temperatuur komt dan tussen de 11 en 13° te liggen. Daarna lijkt de regenkans groter te worden en de zonkans kleiner. De temperaturen komen dan zo rond de 10° te liggen. ‘Stabiel lenteweer lijkt er vooralsnog niet in te zitten’, aldus weerman Bas Schijf.

Weerbureau Meteoservices Rijnsburg
Provincie:
Tag(s):