woensdag, 17. februari 2010 - 17:54

‘Het is niet leuk meer voor overvallers in Almere’

Almere

De politie heeft woensdag direct na een overval op een onderneming in Almere twee jonge verdachten in de leeftijd van 16 en 23 jaar aangehouden. ‘Het is niet leuk meer voor overvallers in Almere’, aldus de politie.

Deze succesvolle arrestatie op heterdaad door meerdere eenheden was het resultaat van een flitsende actie waarbij sms-alert een hoofdrol speelde. Woensdag rond 13.00 uur kreeg de politie melding van een overval op een onderneming aan de Händelstraat. Twee onbekende jonge mannen drongen dit bedrijf binnen en bedreigden het aanwezige personeel met een wapen.

Wijkgerichte sms
Met medeneming van buit verlieten zij het pand. Meerdere politie-eenheden, alsmede de politiehelikopter werden ingezet en de directe omgeving in de Muziekwijk werd grond doorzocht. De regionale meldkamer verzond een wijkgerichte sms-alert met een omschrijving van de signalementen van beide overvallers.

Hierop kwam bij de politie van verschillende kanten veel gerichte informatie binnen. Omstanders, passanten en bewoners reageerden massaal op het sms-alert met zeer nuttige informatie. Dankzij deze alertheid van het publiek vielen er een aantal belangrijke puzzelstukjes op zijn plek. Aldus werd de gehele vluchtroute van de overvallers vanaf de overvallocatie tot aan de aanhoudingslocatie is in beeld gebracht.

De politieheli verleende hierbij luchtsteun aan de eenheden op de grond. Het overvallenteam van district Zuid heeft meerdere plaatsen delict afgezet om sporen te onderzoeken.
Provincie:
Tag(s):