maandag, 1. maart 2010 - 18:48

Het Zeeuws jaar van de fiets

Zeeland

Op vrijdag 5 maart geeft gedeputeerde Hamelink het startschot voor de tweede etappe van het Zeeuws jaar van de fiets.

Deze etappe start met de introductie van het project 'Belevend Fietsen'. Een innovatieve bikespeaker en de mobiele telefoon zorgen er hierbij voor dat recreatief fietsen in Zeeland nog leuker wordt.

De opening van de tweede etappe van het Zeeuws jaar van de fiets vindt plaats in het Belfort van Sluis, Groote Markt 1in Sluis. Ingang boven de dubbele trapopgang.

Langs de route van het fietsknooppuntensysteem kunnen op verschillende plaatsen geluidsfragmenten worden beluisterd over een bepaalde bezienswaardigheid. Als u langs deze plekken fietst kunt u het geluidsfragment via een sms opvragen. U wordt dan direct teruggebeld door bijvoorbeeld de boswachter op Schouwen-Duiveland, door Michiel de Ruyter op de boulevard in Vlissingen of door Prins Maurits in IJzendijke. Er wordt vervolgens iets verteld over de geschiedenis van deze plek.

De fragmenten zijn ook te beluisteren met de speciale Bikespeaker, die vanaf april te huur is bij de Zeeuwse VVV's. Zo ontdekken fietsers dat Zeeland iets met je doet en beleven ze de verhalen van Zeeland op de fiets.

De Provincie Zeeland heeft voor dit project opdracht gegeven aan Routebureau Zeeland (onderdeel van Promotie Zeeland Delta).
Provincie:
Tag(s):